tisdag 18 september 2012

Omgång 16, division 7E!

Omgång 15 bjöd, som jag förutspådde, på en del skrällar, både en mindre och en större. Den mindre var att vi äntligen lyckades komma upp på den nivå vi var säkra på att hålla efter vår framgångsrika försäsong och tog poäng med mersmak mot Cassi. Den större var att Snipers vann mot Kasam med 10-0 (!), nåt som jag tror att ingen, inte ens den mest inbitne Snipers-supporten, hade tippat. Så här gick det i alla fall:

Omgång 15: 

Åkeshov-Nockebyhov (3-1): De två hovlagen kom från lite olika trender, men de rödkläddas större kvalitet tippades av de flesta fälla avgörandet. Och så verkar det även ha varit. Åkeshovs matchrapport vittnar om rätt markant övertag för dem, och 3-1 får nog sägas vara i underkant. Å andra sidan har Åkeshov, med ett par undantag, gjort ganska få mål i förhållande till hur många chanser de verkar skapa.

KFK-Qaran (0-4): KFK har ju varit nära att ta poäng mot topptrion hela året, och lyckades till slut mot Åkeshov i omgången innan. Skulle de lyckas igen mot Qaran? Nej. KFK började enligt utsago bra, men när matchen var över var segern odiskutabel och vinnarna beröms av förlorarna.

Cassi-Oranje (2-2): Äntligen. Äntligen gjorde vi en riktigt bra match. Troligen berodde det på en enorm revanschlusta efter vårmötet, där vi gjorde en riktig plattmatch och där vi inte hade särskilt många vackra ord att säga om motståndarlaget. Nu ville vi sjukt gärna vinna och gjorde egentligen allt för att uppfylla det. Tyvärr var Cassis effektivitet (som ofta) vassare än vår. De hade tre chanser och gjorde två mål, vi hade åtminstone 10 bra chanser, men gjorde bara två mål. Sista kvarten parkerade ett tröttkört Cassi bussen framför eget straffområde, så de ska nog vara nöjda med oavgjort. Å andra sidan ledde de med både 1-0 och 2-1, så ändå skönt för oss att komma tillbaka två gånger. Lite bittert ändå med missat friläge deluxe med två minuter kvar. Gladast för resultatet är nog dock Qaran. :-)

SBK-Tolkarna (9-0): Ett väntat resultat, skrällen här var väl kanske att det inte blev tvåsiffrigt ...

Snipers-Kasam (10-0): ... vilket det däremot blev här. Snipers närapå dubblade sin målskörd (nåja) på de första 14 matcherna i en enda match, och det mot ett så pass kompetent lag som Kasam. Kasam var inte färre än vanligt, och hade av de kända ansiktena att döma ett någorlunda ordinarie lag. Men Snipers har lyft sig på sistone och gissningsvis gav Kasam upp efter några måls underläge. Imponerande, hur som helst. Det är inte så ofta en tabelljumbo plötsligt är obesegrade tre matcher i rad och dessutom på samma matcher har en målskillnad på 16-2!

Omgång 16:

Nockebyhov-KFK: KFK jagar den övre halvan, och för att ha chans att nå den måste man nog slå Nockebyhov här. Enligt tabellen bör det inte vara alltför svårt, men jag tror faktiskt på ett kryss här. Nockan har nog kommit igång lite, och jag tror att ett besviket KFK får lomma hem med bara en poäng efter missade målchanser. Tips: X

Qaran-Stockholm BK: Qarans sista ordentliga hinder för att gå upp? Inte omöjligt, även om Snipers i sista omgången kan bli tuffare än vad man trott tidigare. SBK slog Åkeshov, om än utan att dominera i spelet om man säger så, och är inte chanslösa här. Jag tror dock ändå att Qaran, som verkligen vill vinna serien, tar en trepoängare här och behåller serieledningen. Kanske 3-1? Tips: 1

Kasam-Cassi: Efter genomklappningen sist mot Snipers känns tvåan här rätt given. Cassi kanske är lite stukade efter att ha förlorat serieledningen, men jag tror att det blir lite av en kross här. 0-6. Tips: 2

Tolkarna-Snipers: Ett bottenmöte som i våras slutade 2-2. Det tror jag inte blir fallet denna gång. Snipers kanske inte håller samma nivå även denna match, men Tolkarna känns som att de har tappat allt mer under säsongen. Kan Snipers göra tvåsiffrigt igen? Nja, jag tror mer på 5-1 eller nåt sånt. Tips: 2

Oranje-Åkeshov: Återigen ett topplag för oss, och återigen revansch att utkräva från i våras. Visserligen var det lite nättjafs efter vårmötet, men här handlar det mer om revansch för förlusten i våras än nåt annat. Hovet känns inte riktigt lika starkt som i våras och vi hoppas kunna utnyttja det. Vi kommer att behöva göra en lika bra match som förra helgen för att ha chansen, men jag tror att vi gör det. Jag tror återigen på mitt lag och tippar en lite orättvis vinst (sett till bollinnehav och målchanser) för de brandgula med uddamålet. Tips: 1

KFK-Tolkarna (omgång 10): Ännu en hängmatch denna omgång, och här tror jag att KFK kan bättra på sin målskillnad. Kanske kan man komma upp på positiv målskillnad? Jag tror inte riktigt på tvåsiffrigt ändå, utan gissar på 6-0. Tips: 1

Frågor denna omgång:
Kan vi skaka ännu en jätte?
Tar Qaran ett stort steg mot seriesegern eller kan SBK störa?
Kan Kasam resa sig efter helgens debacle?
Kommer KFK efter veckan att ha sex nya poäng på kontot och en positiv målskillnad?

Lycka till allihop!


17 kommentarer:

  1. Nockebyhov - Kungsholmen 2-4 2
    Kungsholmen har varit bra hela året och har ett klart lättare spelaschema en övriga mittenlag kvar. Här vinner man emot ett nockan som inte räcker till riktigt.

    Qaran - Stockholm Bk 4-3 1
    Känns som det här blir ett tufft uppgift för qaran då sbk lite av höstens lag. men tror ändå qaran vinner tillsist.

    Tolkarna - Snipers 0-12 2
    Vi kommer kunna mönstra ett minst lika bra lag som sist. och tror att vi vinner solklart sulänge vi ej underskattar tolkarna utan är ödmjuka.


    Oranje - Åkeshov 2-3 2
    Blir jämt och tufft tillsist vinner ändå åkeshov tror jag.


    KFK - Tolkarna 8-0 1
    lätt blir det här

    SvaraRadera
  2. Tolkarna ?-? Snipers
    Jag tror vi har bra chans att ta revansch för vårens besvikelse då vi har många lirare tillgängliga ur en växande trupp. Men några jättesiffror blir det inte. Vi är ju inte direkt världsmästare bara för att matchen mot Kasam rann iväg.

    Nockebyhov 2-2 KFK

    Qaran 3-0 SBK

    Oranje 2-1 Åkeshov

    KFK 6-1 Tolkarna

    SvaraRadera
  3. Nockebyhov - KFK 1-7
    KFKs britter kommer fixa segern och tyvärr tror jag på ett ras i slutet på matchen. Önskar en jätteskräll men icke.

    Qaran-Stockholm BK 3-1
    Tror att Qaran snurrar upp SBK, kommer bli tufft på gränsen till våldsam match om jag får gissa lite men på Knutby Arena släpper inte Qaran 3 poäng.

    Kasam - Cassi 2-2
    Kasam skärper till sig efter fadäsen mot Snipers. Känslan av sammanhang gör dem starka och vinner mot ett osympatiskt Cassi som får smaka på lite kharma.

    Tolkarna - Snipers 0-7
    Efter Snipers supermatch mot Kasam ser jag inte hur laget ska missa chansen att ta revansch efter 2-2 i våras.

    Oranje - Åkeshov 2-2
    Seriens två trevligaste lag möts. Oranje kommer ta ledningen två gånger om men grabbarna i Åkeshov kommer visa karaktär och visa att de hör hemma i toppen trots de senaste poängtappen.

    KFK - Tolkarna 7-1
    Stackars tolkarna, men ja det blir utklassning här också.

    Målrik omgång med andra ord, ska bli intressant o följa de sista omgångarna.

    SvaraRadera
  4. Till att börja med vill jag be om ursäkt om en massa folk tog illa upp pga min förvåning (och kanske attityd) över resultatet i matchen Snipers-Kasam. Det var inte menat som kritik mot Snipers, utan bara en ren chockyttring över hur det kan svänga så. Nåväl, uppenbarligen har Snipers höjt sig på slutet, och att göra 10-0 är alltid starkt!

    Så, då kan vi fokusera på kommande omgång, och den kommer att gå så här!

    Nockebyhov - KFK

    Här ska vi inte lura oss att tro på en enkel match. I vårmötet stod det länge 2-1 innan vi lyckades göra 3-1 alldeles i slutet. Nockan har efter ett par mindre bra resultat visat att kapacitet finns i laget.
    Jag ser oss som klara favoriter (för ovanlighetens skull) men vi måste göra en helgjuten insats för att plocka 3 poäng.
    Jag hoppas och tror att inställningen kommer vara på plats från start, och att vi lämnar Åkeshovs IP med en seger med 4-1 i bagaget.

    Qaran - SBK

    Qaran är enligt mig det klart bästa laget i serien, och därför var det trots allt skönt att Oranje tog poäng av Cassi så vi troligtsvis slipper Qaran nästa år! ;)
    SBK är inget dåligt lag, inte alls, men att Qaran ska släppa poäng hemma, när man bara leder med 1 pinne före Cassi och således måste gå rent resterande matcher för att vara garanterade seriesegern, det tror jag inte.
    4-1 och en stabil seger för Qaran.

    Tolkarna - Snipers

    Kan man göra 10-0 på Kasam kan man göra minst 10 på Tolkarna. Att gissa vart det landar känns rätt hopplöst, men jag drar till med 11-0.

    Oranje - Åkeshov

    Alltså, eftersom vi fortfarande har chansen att snuva Oranje på femteplatsen, så hoppas jag innerligt att Åkeshov vinner här, även om oavgjort inte förändrar förutsättningarna särskilt mycket i vår interna färgkamp..
    Oranje verkar dock (tyvärr ;)) ha vaknat till lite, och en stark insats mot Cassi lovar mer. Jag tror att Åkeshov kan få det tufft här, men jag hoppas att ungdomarna orkar springa mer än Oranje. Det luktar dock kryss, 2-2 för andra matchen i rad för de brandgula?

    KFK - Tolkarna

    Andra matchen i följd som vi ska ses som favoriter. Att vi inte vinner finns inte på min världskarta, men som vanligt gäller det att gå in med rätt inställning och faktiskt göra jobbet också.
    Jag har ju en förhoppning om att landa säsongen på positiv målskillnad (för första gången på minst ett årtionde) och då är det här en nyckelmatch. I våras slutade det 5-0, jag hoppas på större siffror här, och rimligt är väl att det slutar.... 9-0 kanske?

    Väl mött, och lycka till allihop!

    SvaraRadera
  5. Nockebyhov - KFK 0-6 (0-1)

    Solklar seger för ett överlägset KFK mot ett Nockan som inte riktigt hade glöden för att kämpa vidare i andra halvlek och som bjöd på oceaner av ytor för oss att spela djupledsspel på.
    Har dåligt med batterier på luren så blir ingen längre rapport än så just nu.
    En sak är dock säker; denna nya rekordstora seger under mina 5+ år i klubben (förra var 5-0 tidigare i år mot Tolkarna) förbättrade våra chanser att landa säsongen med positiv målskillnad!

    SvaraRadera
  6. Skulle nog säga att Nockan inte hade så mycket att komma med och att vi hade kontrollen från start till mål.

    Det var mer tur från deras sida att det bara stod 1-0 till oss i paus. I andra så gör vi 2-0 ganska omgående och sedan rullade det på där ifrån.

    Skönt att spelet satt där det skulle och att vi satte dit bollarna i andra halvlek.

    Känner ni flåset i nacken Oranje? ;)

    SvaraRadera
  7. Jag var lite svettig i nacken, men trodde det var min uppvikta krage. ;-)

    Visst gör vi det, men det blir kul med en match som "gäller nåt" i nästa omgång. Vi tänkte iofs slå Åkeshov först ...

    SvaraRadera
  8. Ja absolut, kul att ha något att spela för mitt i ingenmansland :)ses om ca en vecka på hagen!

    SvaraRadera
  9. Qaran-SBK
    Matchen började darrigt för Qaran, de hade svårt att komma upp i deras vanliga nivå¨, men det har vi sett under nästa alla deras matcher. Men så tar sakta men säkert Qaran över takt pinnen och börjar kontrollera matchen men utan att skapa farliga chanser. SBK har en del farliga chanser men de lyckades inte förvalta de.
    Med drygt 5 minuter kvar av första halvlek så smäller det och Qarans egna Johan Elmander lyckas styra in bollen i mål. Qaran går till halvtids vilan med en ganska välförtjänt ledning.
    Andra halvlek blir bara bättre och bättre för Qarans del, SBK blir tröttare och tröttare och Qaran kontrar och kontrar. Det blir som sagt 2-0 och 3-0. Sen försöker Qaran spela av matchen och de börjar tappa fokus, man missar chans efter chans och SBK lyckas göra två mål på de sista 10 minuterna. Men sen så blåser domaren av matchen och Qaran vinner med matchen med 3-2.
    Nu har Qaran två matcher kvar i serien och det är mot två lag de enkelt borde rulla ut. Men man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken.
    Forza Qaran!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för matchrapport, jag var i Neapel och såg fotboll. Jag måste säga att Qaran är bästa laget i år men mycket nöjd att vi spelar jämnare nu än tidigare. Lycka till i 6an.

      Radera
  10. Underskatta inte Stockholm "10-0" Snipers! ;-)

    SvaraRadera
  11. Tolkarna 0-6 Snipers

    Rättvist och siffror i underkant sett till spel och chanser. Som det nog varit för många som mött Tolkarna i år. Dom har det tungt, men kämpar på och det ska dom ha cred för. Dessutom i världens tråkigaste höstväder denna afton. Förjäkligt.

    SvaraRadera
  12. Kungsholms FK - Tolkarna 7-1 (4-1)

    En rätt tam tillställning där det ganska tidigt stod klart vilket lag som var det bättre. Vi gör verkligen ingen topp-prestation, men vinner ändå komfortabelt med 7-1, siffror som lika gärna kunde stått 15-1 om vi tittar på målchanser.
    Förutom målen så hade vi missar som 2 fria med målvakten -> passing i sidled -> öppet mål -> skott utanför, ett par frilägen (en del från halva plan), nåt till öppet mål osv..

    Jag vet inte riktigt vad man kan säga om matchen egentligen, då det ändå är en sådan "icke-match". Alla inblandade vet ungefär hur det kommer sluta, och engagemanget är väl inte 100procentigt i alla lägen.

    Skönt ändå att vi gör vad vi ska resultatmässigt, och vi ligger nu på +4 i målskillnad med 2 matcher kvar. En målskillnad som efter mötet med Oranje kommer ligga på +6! ;)

    SvaraRadera
  13. Tror du verkligen att ni förlorar med 10-0 mot oss?? Iofs, det känns väl rätt rimligt. För jag antar att du tryckte på fel tecken framför 6:an? ;-)

    SvaraRadera
  14. Hur slutade Kasam-Cassi? Någon som vet??

    SvaraRadera