fredag 28 september 2012

7-1 mot KFK idag!

Stora siffror mot ett KFK som går ner sig samtidigt som vi gör en grym avslutning av första halvlek. Vi börjar riktigt bra och skapar tre-fyra jättechanser, men avsluten är inte av bästa kvalitet. Efter en kvart ger vi KFK:s forward lite yta i straffområdet, nåt som han tackar för med ett mycket fint avslut med ryggen mot mål. Sen gör KFK även 2-0 på en (enligt de som var nära) mycket tydlig hands. Domaren ser det dock inte, men nummer 18 i KFK ska ha en stor eloge, för han "gör en Klose" och erkänner detta. Tack, Pete! Domaren visar fin känsla och håller inne med det gula kortet.

Vi har haft en sämre period efter den inledande forceringen, men efter detta börjar vi komma tillbaka i kvalitet igen och när Jannis gör 1-1 på ett fint anfall och fint avslut känns det väldigt rättvist (även om vi inte kommit igång riktigt än då). Nu följer dock årets bästa 20 minuter, och inte bara för att vi gör mål. Bra inställning, snabbt spel och när Pippo gör 2-1 har målet föregåtts av tre one touch-passningar och en grym genomskärare av Martin Fröberg, som även gjorde en lika fin passning till ettan. Skönt för Pippo som inte fått näta lika mycket som han är van vid de senaste matcherna. Men kort efteråt kommer 3-1, återigen av Pippo, som gör en lika grym löpning som vid tvåan. Han petar bollen förbi målvakten, som sliter honom hårt i armen (hade han trillat hade KFK varit 10 man...), men Pippo står upp och kan trots att en KFK-back hinner ikapp lägga in bollen. Och nästan direkt kommer 4-1, en riktig pärla. Bollen kommer in i straffområdet och studsar upp i luften. Perfekt för en bicykleta, tycker Henke, och gör ett drömmål när bollen seglar in i bortre krysset. Och varför inte göra femman innan halvleken är över? Återigen på nick, och denna gång får fransmannen Nico spräcka sin målnolla för Oranje. Dålig markering, men fin hörna av Adam och fin nick av Nico.

5-1 i halvtid, och efter en riktigt bra period av oss - kul! Dessutom hade Jocke i KFK-målet gjort ett flertal riktigt grymma räddningar. Vi snackade om att inte slå oss till ro trots detta, men det är tydligen lättare sagt än gjort och andra halvlek blir lite mer avslagen. KFK rycker upp sig en nivå och vi går ner oss en nivå. Fortfarande gör backlinjen, med Thomas och Andreas i spetsen, en stark insats och släpper knappt till några chanser (några blev det, men antingen missades de, eller så var Martin bra med). Jens gör 6-1, och Pippo kröner en stark insats med sitt tredje kort efteråt, efter en grym passning av...?

7-1 slutar det hela, och det är ändå starkt att trots lite bekväm inställning i andra vinna den halvleken med 2-0. Vi har gjort en riktigt bra höst, med bara en sämre insats - mot Snipers. Och vi har inte förlorat sen Qaran-förlusten i början av juni.

Idag kan man plocka ut många som Matchens Lirare, men jag har valt två. Pippo gör tre mål och sliter på grymt bra hela matchen och får dela utmärkelsen med Martin Fröberg, som får sin första ML-utmärkelse. Grym på mittmitt i första, trots att positionen är ovan för honom och att han inte har lirat match på länge. Två riktigt fina assist (eller var det tre, till och med?) och en helgjuten insats på mitten.

Kul att vara coach såna här dagar, grabbar! Och kul att få visa alla tippare att de var ute och cyklade! ;-)

Nu avslutar vi lika snyggt mot Nockebyhov och går sen all in i cupen!