fredag 14 september 2012

Omgång 15, division 7E!

Återigen en sjukt hektisk vecka, men nu hinner jag iaf slänga ut detta inlägg innan omgången drar igång. Alltid nåt ...

Förra omgången bjöd på två miniskrällar i form av poängförlust för favorittippade lag, det vill säga Åkeshov och oss (vi var ju dock nederlagstippade av Hovnarren ...), och sen fick vi en kanske något större skräll i hängmatchen från omgång 10. Så här gick det:

Omgång 14: 

Nockebyhov-Tolkarna (14-0): Denna match har jag redan skrivit om i förra tipset, men som sagt - skön islossning för Nockan!

Qaran-Cassi (1-1): Denna match har jag också skrivit om, och som ni vet sitter Cassi fortsatt i förarsätet nu.

Kasam-Stockholm BK (0-2): Ett hyfsat lag mötte ett ganska bra lag, och det gick ungefär enligt planen. SBK var lite bättre och vann över Kasam, som fortsatt har lite svårt att göra mål (förutom mot Tolkarna då ). SBK tog här ett litet kliv mot tredjeplatsen ...

Åkeshov-Stockholm BK (1-2): ... och här tog man ett STORT kliv mot tredjeplatsen. Hovet har haft en nedåtgående trend på sistone och skrällen var inte helt oväntad, men det är ändå första gången som nåt av lagen i topp tre förlorat mot nåt av lagen under. Orkar Hovet hålla SBK bakom sig?

KFK-Åkeshov (2-2): Den här matchen spelades före den ovan nämnda, men jag ville ju få till cliffhangern med SBK där. Även här stod Åkeshov för en resultatmässigt oväntat svag insats, men att KFK kan störa topplagen har vi sett hela året. Och nu kom alltså den första välförtjänta pinnen! KFK siktar nu på att gå om oss, men HAHAHAHAHAHA...hrm, det kan de faktiskt göra. Det blir ett spännande och ovisst möte om övre/nedre halvan näst sista omgången.

Oranje-Snipers (1-1): Efter en bra match mot SBK omgången innan hade vi gott hopp om att ta tre sköna pinnar mot Snipers, men tydligen trodde vi kanske lite väl mycket på oss själva. Om det var underskattning eller inte vet jag inte, men trots att vi före matchen snackade om att gå ut och ta motståndet på största allvar började vi rätt tamt, tempofattigt och okreativt, och förutom några korta perioder i matchen kom vi aldrig riktigt ur det. Vi skänker bort 0-1 när vi slutar spela innan domaren blåser av en boll som gått utanför linjen och gör bara ett mål sen. Kryss var faktiskt rättvist, och Snipers tog sin första poäng av ett lag på övre halven. Synd att det var vi ...

Omgång 15:

Åkeshov-Nockebyhov: Ett möte där det skiljer mil i tabell och poängskörd, men där det ena laget känns som att de är på väg neråt och det andra tvärtom känns som att man har fått vind i seglen. Dessutom dominerade tydligen Nockan vårmötet spelmässigt under ganska lång tid. Hur som helst, jag tror ändå att Hovet vinner, men de kommer nog undan med blotta förskräckelsen: 2-1. Känns annars som en match som kan sluta med allt från 0-2 till 10-0. Tips: 1

KFK-Qaran: Ska KFK kunna skaka ännu en jätte? Nja, jag tror inte det. Qaran är riktigt bra och har seriesegern i sikte och har knappast svårt att motivera sig. Jag tror att KFK gör en helt okej insats, men faktiskt släpper in ett par bollar mer än vanligt. 4-1 till Qaran tror jag på. Tips: 2

SBK-Tolkarna: Överkörning? Överkörning. Tips: 1

Snipers-Kasam: Har Snipers vaknat sent om sider? Med tanke på att de tydligen saknade namnkunnigt folk senast och i alla fall mot oss orkade hela matchen tror jag faktiskt på en liten skräll här. Det gäller bara att man kan sätta dit bollen när man får chansen, nåt Snipers har haft problem med i flera år. Men här blir det seger med 3-1, trots överlägset bollinnehav för Kasam. Tips: 1

Cassi-Oranje: Hade jag varit en utomstående betraktare hade jag tippat bergetta, och då vi dessutom återigen har manfall (märkligt när vi var 22 anmälda förra helgen) och saknar en hel del folk är inte chanserna direkt större. Men...jag vet att alla som var med i våras är rejält revanschsugna efter förlusten i plattmatchen, och jag tror på mitt lag och tippar till viss del med hjärtat på vinst för oss. Vi SKA inte ha några problem med motivationen denna gång. 2-1 i en grinig och tät match! Tips: 2

Frågor denna omgång:
Kan vi sätta käppar i hjulen för Cassis avancemang till sexan?
Har Snipers och Nockan vaknat och dräper jättarna (nåja) som de möter?
Kan Åkeshov knyta näven i fickan och hitta tillbaka till vårens framgångar?
Gör SBK tvåsiffrigt på Tolkarna?

Jag tror att det kan bli en omgång med lite skrällar igen, vad tror ni (om ni hinner kommentera detta sena inlägg, det vill säga ...)?

/Der Bomber

29 kommentarer:

  1. Åkeshov - Nockebyhov 6-1 1
    även om åkeshov ej imponerat vinner emot nockebyhov som sannerligen inte imponerade emot oss . iförsig storseger sist men känns ändå som motståndet va svagt då.


    KFK- Qaran 1-3 2

    Kfk är bra i år och spelat tajt och bjuder inte på mkt .det kommer de inte göra nu heller ,dock är qaran för starka denna gång

    SBK - Tolkarnas 16-1 1

    blir stora siffror här med.

    Snipers - Kasam 4-2 1

    Vi harett mkt bra lag till denna match och jag tror vi vinner med 4-2. efter en väl genomförd match.

    Cassi - Oranje 4-3 1

    blir en tuff och hård tillställning som cassi avgör i slutet.

    SvaraRadera
  2. Åkeshov - Nockebyhov

    Ska vara klasskillnad mellan lagen även om Åkeshov tappat kontakten med toppstriden. Derby och allt vad det innebär gör att Åkeshov skärper till sig och vinner hyfsat stabilt, 4-1.

    Kungsholms FK - Qaran

    Ytterligare en riktigt tuff match för oss. Qaran som är det laget som imponerat mest på oss när vi mötte dom i våras (trots den knappa förlusten 2-1 var vi enligt uppgift rejält utspelade).
    Vi har förvisso ett bra lag ikväll, men tufft blir det. Skulle gissa 1-3, men som vanligt hoppas jag på poäng!

    SBK - Tolkarna

    Frågan är som vanligt hur många mål Tolkarna förlorar med. Det blir väl nåt i trakterna 12-0, men så himla intressant är det faktiskt inte...

    Snipers - Kasam

    Eftersom vi i KFK har möjlighet att hamna 5a, 6a eller 7a beroende på våra, Oranjes och Kasams resultat, så vore det mycket trevligt om Snipers kunde ta minst en poäng här och ge oss lite andrum nedåt mot Kasam.
    Det blir nog en jämn och tät match, och jag tror/hoppas att Snipers fixar 1-1.

    Cassi - Oranje

    Sorry bombaren, har efter den säsongen ni gjort i allmänhet, och 1-1 mot Snipers senast i synnerhet, svårt att se att ni ska rå på obesegrade Cassi.
    Cassi har tyngden och rejäl fart i sina omställningar och då ni i Oranje vill gå fram så kommer Cassi att straffa er när ni tappar boll. Tror att då ni inte spelar lika lågt som vi i KFK gör, så kommer de lyckas bättre mot er och därför vinna ganska komfortabelt. Står och velar mellan 4 och 5-1, men det slutar 4-1.

    Väl mött, och lycka till allihop utom Qaran!

    SvaraRadera
  3. Det är okej, Rickard. Jag vet att vi är nederlagstippade. :-) Men vi fick in en lång, ordinarie mittback till nu ikväll, så nu känns det mycket bättre. Vi vet hur de vill spela och kommer inte att bjuda på mer än nödvändigt (är planen i alla fall). Så jag tror oavsett på en jämn match, sen får vi se om vi går segrande ur striden!

    SvaraRadera
  4. Kungsholms FK - Qaran 0-4 (0-1)

    Vi börjar riktigt bra, och första 10-15 minuter är vi det klart bättre laget och skapar en del chanser, mest genom några farliga hörnor.
    Efter den inledande kvarten börjar vi mattas, och Qaran kommer igång med sitt bollrull, och de tog över matchen, utan att skapa sådär jättemycket chanser i första halvlek. De gör dock 1-0, vilket absolut inte var orättvist i paus, men vi kände ändå att det inte var omöjligt att fixa en kvittering.

    I andra halvlek så fortsätter dock Qaran att rulla boll bra, och vi tröttnar mer och mer, och tyvärr så rullar bollarna in ett par gånger och hade det inte varit för Jocke i mål hade det kunna vara ett par mål till i minuskolumnen.

    Totalt sett gör vi ändå en helt okej match, men Qaran är numret för stort för oss, de är enligt mig det klart bästa laget i serien. Att de inte leder serien är för mig väldigt konstigt, då de har en högre individuell skicklighet än Cassi, och dessutom jobbar bra utifrån sin spelidé.

    Cassi har förvisso också en klar spelidé och man utför den grymt bra, men Qaran är enligt mig ett klart bättre fotbollslag. Men men, tabellen ljuger inte, och som det ser ut nu är det Cassi som kommer spela i div 6 nästa år.

    SvaraRadera
  5. Nu förstår jag inte, Rickard...för att gå om Qaran måste ju Cassi ta en trepoängare mot oss idag! ;-) Håller också med om att Qaran känns bäst i serien.

    SvaraRadera
  6. Hehe.. Lycka till mot Cassi idag, men förlora gärna! :P
    Vore kul att få fortsätta ha er inom räckhåll... =)

    SvaraRadera
  7. Sorry, Rickard. Vi kunde inte göra sämre än kryss, trots enormt övertag i målchanser, spel och bollinnehav.;-) Lätt vår bästa match i år.

    SvaraRadera
  8. En total överkörning i dagens match och 10-0 klart i underkant för Snipers mot FC Kasam. Det kunde blivit 4-5 mål till.

    Kasam hade en enda målchans, efter 66 minuters spel.

    Äntligen lossnar det!! :)

    Niklas

    SvaraRadera
  9. Niklas, hur många spelare hade Kasam i dagens matchtrupp då?

    Bra för oss att inte Kasam vann, men de kan ju knappast fått ihop ett lag om de förlorar med 10-0(!!) mot er...

    SvaraRadera
  10. Bombaren: Bra jobbat! Aja, vi då lär vi vara 3p efter er när vi möts (om resultaten går enligt tabellen) och vinner vi då är det samma poäng.. Vad gäller då, målskillnad eller inbördes möten? :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Målskillnad gäller

      Radera
    2. Misstänkte tyvärr det.. Blir svårt att ta in 15 mål, men vi har ju förvisso Tolkarna kvar, vilket gör att det inte är helt omöjligt...

      Radera
    3. Vi tänkte slå Åkeshov innan också. ;-) Vi får se hur det ser ut när vi möts, ni kan ju också skrälla lite. Det blir oavsett en skön prestigekamp!

      Radera
  11. De var 13 man och gjorde ingen dålig match, det var vi som var bra.

    När vi väl sätter chanserna så är vi så här bra och hade nog varit med och utmanat om platserna 5-6 i tabellen om det lossnat tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sorry, men det där tror jag inte ett smack på. Eller, de kanske var 13 spelare, men det kan inte ha varit ordinarie lag, och att de inte gjorde en dålig match är ju bara ett skämt att säga...

      Har man släppt in 30 mål på 14 matcher och sen förlorar med 10-0 mot ett lag som gjort 16 mål på 14 matcher så är något fel, och man har gjort en usel match.

      Ni har däremot säkert gjort en grym match, och grattis till segern, men något är väldigt mysko med Kasams insats.

      Radera
    2. Här får du några anledningar:

      - Vi har haft problem med målskyttet hela året. Idag var vi vassare framför mål.
      - Vi har under året byggt upp en trupp på över 30 personer. Det ger konkurrens vilket ger kvalitet.
      - Vi spelar grymt bra första 20 och leder med 4-0 redan då. Tror de flesta lag har svårt att hämta andan då.

      Och för övrigt, inte kan dom väl varit trötta redan efter 9 minuter (då det stod 3-0)?

      Du får nog acceptera att det finns potential i Snipers.

      // Smitz

      Radera
    3. Det låter ju jättebra. Dock har jag aldrig sagt att det inte finns potential i Snipers.
      Jag håller med om att ni ofta spelat bättre än vad ni fått poäng för, men att ni pga er oförmåga framför mål lett till förluster och poängtapp. Det har sagts hela tiden att "så fort Snipers börjar göra mål, så kommer de bli bättre" (vilket iofs inte är så konstigt).

      Återigen, varför jag reagerade var för att ni tidigare gjort 16 mål på 14 matcher, ett snitt på drygt 1 mål/match och mötte ett lag som släppt in 30 mål på 14 matcher, ett snitt på drygt 2 mål/match. Helt plötsligt vinner ni med 10-0 och det som ges som förklaring är "äntligen lossnar det".

      Det hoppas jag att du förstår varför det inte känns rimligt. Men det är väl så att ni fått in några nyförvärv som lyft ert lag, och då blir ni uppenbarligen att räkna med framöver.

      Kul för er!

      Jag ber om ursäkt om min förvåning och skepticism lett till dålig stämning här och ledsamheter i Sniperslägret.

      Peace!

      Radera
  12. Booom! Grattis till ny skalp. Ni trodde på det och ni gjorde det.

    SvaraRadera
  13. Fan Rickard, nu låter du avundsjuk.

    // Smitz, Snipers

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avundsjuk vet jag inte, däremot ifrågasättande.

      Radera
    2. Var glad för vår skull istället, livet blir roligare då, för alla.

      // Smitz

      Radera
  14. Det Snipers som mötte oss förra omgången var klassen bättre än tidigare, och vi mötte ju Kasams lag när vi klev av planen och jag kände igen rätt många, så de var någorlunda ordinarie i alla fall. Snipers ägde matchen så länge jag tittade också. Min gissning är ett mkt bättre Snipers nu (ni har fått in några nyförvärv, va?) och ett Kasam som har haft en trist säsong och gav upp när målen började trilla in. Snyggt, Snipers! Vi sa det när vi gick, att "det här kommer Snipers vinna", men vi trodde inte på 10-0. :-)

    SvaraRadera
  15. Alltså, hade ni vunnit med 3-0 eller nåt så hade jag sagt "wow, grattis, imponerande!" eller nåt i den stilen.
    Men när det slutar 10-0(!!) så känner jag bara att någonting inte står rätt till, och därför ställer jag mig frågande.

    Det handlar inte om att vara glad eller inte för någons skull, utan att det helt enkelt inte går ihop.

    Men grattis i vilket fall, oavsett vilket lag man möter så är det alltid starkt att göra 10 mål!

    SvaraRadera
  16. Grattis Snipers!!! Grattis Oranje!

    Många oväntade resultat under hösten, kasam - tolkarna 14-2 Snipers - Kasam 10- 0 Nockebyhov - Tolkarna 14-0 Kfk - Åkeshov 2-2 ;) och ett par till! Det jag tror Rickard menar här är att många satte lördagsgroggen i halsen när dom fick höra att Kasam som på två möten mot seriens utan tvekan bästa lag qaran har 0-6, på två möten med Oranje har 1-2, och som vann ert senaste möte med 6-2 osv gick och förlorade med 0-10 mot er. Men jag lyfter på hatten! Sjukt imponerande och jag tackar för att ni raserade deras målskillnad som dom skaffade sig mot Tolkarna då dom flåsar oss i nacken. Tur att vi är för långt före med tanke på motståndet som är kvar för att ni ska komma ikapp om ni tänker fortsätta såhär ;)Kul med en serie som är fullständigt galen och oviss från omgång till omgång! Synd att den snart är slut.

    Sen får man väl tacka Oranje för att Qaran nu leder serien och går upp i div.6 Man blir ju både vindögd och yr i huvudet av att jaga boll mot dom där grabbarna, två möten mot dom räcker.

    Skål och trevlig helg! :D

    SvaraRadera
  17. Tack oranje!!!! //glad Qaranista

    SvaraRadera
  18. Ni får se till att vinna de tre sista också, särskilt SBK är heta nu! :-)

    SvaraRadera
  19. Vi tar de också! Minst 4-0 kommer det sluta! QIKF

    SvaraRadera
  20. Vi underskattar ingen utan respekterar alla lag ,Så sluta skriv onödiga kommentarer Mr Qikf
    /// Qaran

    SvaraRadera