söndag 9 september 2012

Matchrapport: Oranje - Snipers 1-1 (1-1)

Dags för möte mot Snipers, ett lag som vi aldrig tappat poäng mot förut och detta efter en bra insats mot SBK veckan innan. Men...poängförlust blev det ändå denna gång. Jag vet inte om vi undermedvetet underskattade Snipers lite, för det kändes som att vi började lite bekvämt och otaggat, och sen kom vi aldrig riktigt ur det.

Matchens inledning präglades i alla fall av brist på målchanser och rätt dåligt spel. Snipers stod upp bra och tog bort de embryon till farligheter vi hade och spelade ganska rakt och snabbt när de fick bollen, utan större framgång. Så när Snipers tog ledningen var det varken rättvist eller orättvist. Däremot var det en rejäl gåva, från oss och från domaren (mest från oss). Bollen rullade ut över sidlinjen framför vår bänk, men det var inte med jättemycket och domaren var ju 20 meter bort och därifrån är det förstås svårt att se. Dock slutade ett par av oss spela, vilket gjorde att Snipers kom i ett två mot ett-läge, och helt fri med Håkan i mål gjorde Snipers-forwarden inget misstag.

Efter detta fortsatte matchbilden ungefär som tidigare, men vi började skapa lite mer och ha lite mer boll. Snipers hade inte så mycket spel, men stack upp då och då, och när Håkan slog en lite för lös boll mot Mattias ut på kanten borde det varit 0-2, men Snipers forward som snappade upp bollen slog den skyhögt över istället för in i det tomma målet.

Vi började ändå som sagt rycka upp oss litegrann och började skapa chanser, dock utan framgång, och de var inte så många till antalet. Men 1-1 kom i alla fall efter en fin passning in i straffområdet av George (tror jag?), där Peter efter en liten touch på handen slog in bollen vid stolproten. Med detta resultat gick vi till halvtidsvila.

Det snabba passningsspel som vi hade behärskat så bra mot SBK hade i första halvlek gått långsamt, ofta till fel adress och i VÄLDIGT många fall från backlinjen till forwards, eller i praktiken Snipers nickstarka mittförsvar. Ett väldigt lättläst och föga framgångsrikt spel. Vi bytte uppställning till 4-4-2 och var alla överens om att lägga manken till rejält i andra, något som vi brukar vara bra på. Men denna gång lyckades vi inte riktigt.

Andra halvlek blev kanske marginellt bättre, men vi hade fortsatt förtvivlat svårt att få med farten i anfallen, utan stannade upp med bollen alltför ofta, och fortsatte att slå färre, men alltför många, höga bollar mot deras försvarare. Snipers duktiga forwards kom då och då till lägen och framförallt en gång kom en av dem helt fri med Håkan, som gjorde en viktig fotparad. Vi skapade dock en del lägen vi också, bland annat hade Wahlund ett rent friläge, där Pippo inte heller kunde få in returen. Calle hade även för andra matchen i rad ett stenhårt ribbskott från straffområdeslinjen. Denna gång såg det hela vägen ut som att den skulle sitta i krysset, men den studsade retfullt via ribban ner i marken istället. Vi hade en del lägen från straffområdesgränsen, men det var blött krut i våra dojor denna dag och skotten blev oftast rätt tama.

Så krysset som blev slutresultatet får betraktas som ganska rättvist. Vi har mer boll, men Snipers gör en bättre match och släpper inte till mer än fyra-fem riktigt farliga chanser på hela matchen. Vi är märkligt tama och nästan alla spelar lite under sin vanliga nivå, vilket även kan kategoriseras som kollektivt magplask. Dock tycker jag att främst Thomas Bernard på mittmitt gör en stark insats, och även om jag vet att han kan ännu bättre, framförallt i passningsspelet, sliter han i 90 minuter, vinner många närkamper, visar sig hela tiden och vill ha boll och fördelar ändå bollen bra under matchen. Så han blir Matchens Lirare.

Kul också att se George äntligen göra sin seriedebut för Oranje, och efter 10-15 skakiga minuter i början gör han också en riktigt bra match, med fina passningar ut på kanterna (vilket i övrigt lyste med sin frånvaro), taggat och följsamt spel och en del offensiva räder. Positionsspelet som mittback är kanske inte fläckfritt, men mittback är inte heller en naturlig position för "Gojan" och nästa match blir det nog spel högre upp, trots en som sagt bra insats.

Trist med poängförlust, men Snipers gör som sagt en bra match och orkar hela vägen in i mål. Vi är inte bra, men inte SÅ dåliga, i denna match. Det är mest att vi spelar lite för bekvämt och på helt fel sätt. Men nu satsar vi på att göra en grymt bra match mot Cassi på lördag.

Slutligen, kul att livestreama Oranjes första match. Bildkvaliteten var minst sagt sådär, men vi ska se om det går att göra nåt åt till nästa gång, när det nu blir. Riktigt skoj också att 14 Oranje-fans är på plats för att försöka heja oss fram till tre poäng. Nästa gång fixar vi det!

Hup Oranje!

3 kommentarer:

  1. bara några timmar kvar till omgång 15. Skrivit något än champ?

    SvaraRadera
  2. Jag håller med! Er hemsida är ju själva navet för hela Div.7E :P

    Vill höra er analys om senaste omgången och allt annat smått och gott som komma skall

    SvaraRadera
  3. Nu har jag äntligen gjort det, sen nån halvtimme tillbaka. Mycket nu... :-)

    SvaraRadera