fredag 7 september 2012

Matchrapport: Stockholm BK - Oranje 3-3 (0-1)

Dags för hett revanschmöte mot SBK, som slog oss med 5-3 i en jämn match i våras. Vi hade före matchen fått en del tunga återbud, men tänkte inte vika ner oss för det, trots bland annat ett helt nykomponerat mittbackspar i Nicos och Andreas. Eftersom Micke, Bernard och Claes alla saknades valde vi att frångå 4-3-3 och köra ett gammalt hederligt 4-4-2. Och eftersom Rosengren och Jonathan var borta fick undertecknad hoppa in i kassen för första gången i årets seriespel.

Matchen började, och för en gångs skull var vi med från början. SBK var kanske något hetare i inledningen, men vi slet på bra redan från start och när SBK närmade sig mål var backlinjen där och tog bort dem, med Nicos som förgrundsgestalt i början. Dock bjöd vi trots detta SBK på ett mål efter nån kvart, när vi drällde i försvaret och serverade en av SBK:s bjässar fritt fram mot mål, och bollen satt hårt till vänster om mig i mål.

Onödigt, men mycket match kvar att vända på. Nu började vi också komma in i matchen allt mer och började skapa mer än SBK, men några missar samt några fina räddningar av SBK-målisen gjorde att vi fick gå till halvtidsvila i underläge.

Halvleken hade varit ganska jämn, men vi kändes trots det målmässiga underläget att vi varit det något bättre laget andra halvan av halvleken. SBK hade skapat en del chanser till, men mest skott utifrån och nickar på hörnor, oftast ganska rakt på mig. Vi var nöjda med insatsen och mycket av spelet i första, men inte med effektiviteten. Det hade varit en ganska tuff match, men bortsett från enskaka fall inte ful. Det var väldigt positivt att vi stod upp bättre fysiskt än i förra mötet mot de vitklädda och inte vek ner oss i närkamperna.

I andra fortsatte vi som vi hade slutat i första, och det dröjde inte länge innan vi fick utdelning. Jens slog en frispark som, efter att Jannis tryckt undan en bjässe i straffområdet, hamnade hos Kim. Han gjorde inget misstag, utan slog in bollen i bortre gaveln och kvitterade tillställningen. Härligt att vara ikapp och ALLTID lika kul att se målgesten "Kobran" igen. Matchbilden fortsatte som tidigare, en jämn tillställning där jag tycker att vi ofta kändes något hetare, men det var så jämnt att SBK mycket väl kan ha känt samma sak ...

Oavsett vilket så var det vi som fick nästa mål, Pippo fick en straff (kanske något billig) som han tog själv. Straffen var inte klinisk, men på returen vräkte sig Pippo fram och dunkade upp bollen i nättaket. 2-1 med 12 minuter kvar, och även om det kändes skönt vet jag hur SBK kan vara när de forcerar, så slaget kändes långt från vunnet. Och mycket riktigt...det dröjde inte mer än ett par minuter innan en SBK-mittfältare fick bollen strax utanför straffområdet och på volley borrade in bollen stenhårt vid ena stolpen. Bittert att tappa ledningen så fort, men det var bara att göra ett till.

Och det kom, med fyra minuter kvar av matchen, i en snabb omställning. Jens får bollen ute på vänsterkanten och slår en fin passning längs marken över till högerkanten där Adam kommer fri med målvakten och dunkar in trean! Nu var det som sagt bara fyra minuter kvar och det kändes som att det här målet däremot skulle bli vinstgivande. Men så blev tyvärr inte fallet. Jag var nöjd med att ha styrt ut ett Ronaldoskott till hörna, men på den efterföljande hörnan damp bollen ner hos en vitklädd som fick stå och måtta lite för länge på nära håll och smällde in bollen otagbart. 3-3 och bitter poängförlust ...

3-3 var dock inget djupt orättvist resultat, en neutral betraktare såg troligen en jämn match som kunde slutat hur som helst, även om vi hade ledningen med 2-1 och 3-2. Som jag skrev i den korta matchrapporten hade nog SBK något fler halvchanser, med skott utifrån, nickar och dylikt, men vi hade fler riktigt vassa målchanser där målvakten gjorde ett par riktiga superräddningar och där dessutom missar öppet mål och träffar virket två gånger. Men en kul match var det, tät och tuff, men utan att spåra ur på nåt sätt. Domaren höll en bra nivå, tycker jag.

Det var också kul att se att så många gjorde en bra match denna gång också, flera gjorde kanske sin bästa match för året, vilket passade bra när vi saknade lite folk. Jens var grym på sin kant (och hade dessutom två assist), tvåmannaanfallet med Pippo och Jannis gjorde livet sjukt svårt för SBK:s backlinje, Kobran och Adam slet på riktigt bra på sin kant och gjorde båda mål, hela vårt mittmitt gnuggade på riktigt bra och spelade bra på ett tillslag oftare än tidigare och backlinjen var mycket stabil (trots tre mål bakåt) och det nykomponerade mittförsvaret med Andreas och Nicos imponerade med riktigt bra spel från båda två. Själv gjorde jag en stabil match med några bra räddningar och i princip inget att göra på målen. Dessutom ger jag mig själv en liten eloge som bet ihop och fullföljde matchen trots sträckt rygg efter fem min ... ;-)

Framförallt var det skönt att se rätt inställning i 90 minuter denna gång, och det är det viktigaste att ta med sig framöver. När det gäller Matchens Lirare finns det en del kandidater, men jag har valt två:

-Nicos, som trots att han bara gjorde sin tredje match på två år var ett monster i mittförsvaret första 20-25 minuterna. Efter det stack inte SBK upp lika mycket, så han (och Andreas, som också var grym) behövde inte göra lika många svåra ingripanden, men det räcker till en ML-utmärkelse denna gång.

-Hille. Han var uppsatt som ytterback, flyttades sen upp som yttermittfältare när matchen skulle börja, men fick inleda som mittmitt ... Och där blev han kvar, och jävlar vad grym han var. Han hade god hjälp av Martin och Calle på mitten, men trots att han blev nersparkad ca 100 gånger tappade han aldrig bollen utan höll i, fördelade och tog tillbaka den under hela matchen. Så, ML för andra matchen i rad.

Nu möter vi ett Snipers som efter 5-1-seger senast har lämnat botten och siktar uppåt. Men med en helgjuten insats från oss får den resan ett tillfälligt stopp imorgon lördag!