tisdag 16 april 2013

Omgång 1, division H7F!

Ni har ju mitt tips av årets tabell här nedan, men här kommer mina tips i första omgången. Som alltid är ju första omgången egentligen helt omöjlig att tippa, eftersom det i sjuan ofta skiljer rätt mycket mellan det lag som man har i oktober och det man har i april. Men, here goes!

KFK-SUS: Det första av många Hagen-derbyn i år. SUS är ju traditionellt sett det starkare laget, men senast lagen möttes i serien (2011) tror jag att KFK vann båda mötena. Hur som helst har båda lagen blivit klart bättre sen dess, och det kan nog bli en målmässigt rätt jämn historia. Men jag tror nog att SUS drar det längsta strået här, och vinner knappt men klart med 2-1. Tips: 2

Storkyrkopojkarna-Azzurri: Två lag som jag egentligen inte vet så mycket om, men om SP inte har fått in lite nytt, friskt blod kan det nog bli en azurblå seger här. Vad sägs om 1-3? Tips: 2

Tolkarna-Sampierdarenese: Här blir det nog spel mot ett mål, skulle jag tippa. Samp lär ha en hel del kvalitet i laget, något som Tolkarna har saknat rätt mycket av de senaste åren (trots nån rätt duktig kille på topp). Tvåsiffrigt? Nej, inte riktigt. 0-8 tror jag på. Tips: 2

Westermalm-Oranje: En troligen rätt tuff och jämn drabbning och, om mina förhoppningar om oss slår in, årets första toppmöte. Jag tror att vi måste göra en riktigt bra match för att slå Westis, men jag hoppas och tror att vi kan fixa just det. Rasmus sätter segermålet i 88:e minuten! Tips: 2

Snipers-Makkabi: Det här blir ett rätt spännande möte. Har Snipers tagit ett kliv till? Kan Makkabi omvandla sitt fina spel till mål? Blir det en målsnål match, med två anfallsformationer som har svårt att få in bollen? Hmm...svårt. Jag tror på 2-1 till Snipers. Tips: 1

Frågor denna omgång:
Var vår försäsong ett tecken på hur det går för oss i år (hoppas inte)?
Kommer Westis och SUS att visa styrka redan i första omgången?
Blir det några skrällar, som senare under säsongen visar sig vara ett rätt naturligt resultat?
Är Samp fågel eller fisk?

På fredag börjar det - spännande! Nu kör vi!

/Bombarn

22 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hm, rätt med en tvåa i första men konstigt resultat, 1-2? Nä, gör om, gör rätt:

    http://traffic.libsyn.com/suspodden/SUSPOD_S03E01.m4a

    SvaraRadera
  3. Vi kan ju slå vad om en back Club Mate/Oranjeboom? Närmast vinner. SUS får alla resultat där SUS vinner med minst tre mål, jag får resten? Förloraren tar med en back av ovan nämnd dryck till mötet 17/5?

    SvaraRadera
  4. Sen finns nog Oranjeboom bara på burk, så motsvarande mängd kan man kanske säga då ...

    SvaraRadera
  5. Tänkte att jag skulle ge mig in i det här i år jag med :) Förhoppningsvis så är jag charmigare än en påse nötter till skillnad från min lagkamrat ;)Men det låter jag Snipers avgöra.

    KFK - SUS: 1

    Svårtbedömt.. Vi i KFK har inte hunnit med mycket tack brist på plan att spela på. Men en träningsmatch mot tornparken som hovade in 21 pinnar förra året fick vi till, där vann vi med 6-1.

    SUS har mosat sig genom 3 träningsmatcher där segern mot kronis utan avbytare sticker ut som en stor blinkande varningslampa för alla lag i serien.

    Vi har 3 raka segrar mot SUS, den senaste då vi möttes i en träningsmatch en vecka innan säsongen drog igång 2012. Vi vill gärna att det blir 4, men detta kan sluta hur som helst.SUS verkar ha blivit bättre av att åldras till skillnad från en annan.. Måste tro på seger för KFK i en hyfsat målrik match!

    Storkyrkopojkarna - Azzuri. 2
    Vet knappt något om lagen mer än förra årets tabell samt tidigare möten oss mellan. Tror Azzuri tar det med uddamålet.

    Tolkarna - Sampierdarenese. 2
    Har tolkarna börjat träna? Såg deras namn på listan över träningstider på hagen.. Oavsett tror jag att det blir förlust med ett par bollar i den här matchen mot en spännande nykomling.

    Westermalm - Oranje. X

    Westermalm tog en del poäng i 6:an förra året. Oranje ryktas ha nyförvärv och en vägvinnande "ny" taktik (en liten fågel har viskat det i mitt öra). Gör det enkelt för mig och tippar kryss.

    Snipers - Makkabi. 1

    Snipers såg riktigt vassa ut under hösten, dessutom har dom träningspelat hej vilt under den så kallade våren. Makkabi är ett bollförande lag utan spets om allt är som innan? Jag tror snipers inleder säsongen på bästa sätt och vinner matchen med uddamålet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaså du, Danne...du har små kvittrande oranjefåglar i din bekantskapskrets. :-) Det blir nog till att bura in dem snart...

      Radera
    2. Om det inte var SBK-fåglar, förstås...

      Radera
    3. Nätverket växer för varje år som går i div.7 träsket ;)

      Radera
  6. Meh, alltså, ni har inte lyssnat på länken ovan uppenbarligen.

    SvaraRadera
  7. Åååh... Så försvinner allt man skrivit :/

    KFK - SUS

    Har ungefär samma motivering som Danne ovanför, men går in med lite mer känsla av att SUS borde vara knappa favoriter. Vi ska dock kämpa o kriga till oss åtminstone en poäng. Säger 2-2, men det kan gå åt vilket håll som helst.

    SP - Azzuri

    Enligt de flestas tips antagligen ett bottenmöte, där lagen kommer kämpa om att undvika nästjumboplatsen. Tror på en jämn, tät match som slutar 1-1.

    Tolkarna - Sampierdarense

    Sampierdarense vinner enkelt, och chansen till tvåsiffrigt finns absolut. Tror att nystartade Samp vill inleda sin klubbs historia starkt, och jag tror nog på många mål. 11-0!

    Westermalm - Oranje

    Vart står Westis? Blir spännande att se resultatet i den här matchen som har potential att bli en klar fingervisning om hur säsongens toppstrid blir. Säger som danne, gör det lätt för mig och säger X, 2-2.

    Snipers - Makkabi

    Snipers lyfte sig rejält under andra halvan av säsongen, och med Simon Bronegård i spetsen så har man ju börjat kunna omsätta chanser till mål också, och man blir nog åtminstone ett stabilt mittenlag i år.
    Makkabi ska ju enligt mitt säsongstips vara med i "mittens rike" dom också, men de känns på förhand som det svagaste av mittenlagen, och jag tror på Snipers här. 3-1.

    Nu kör vi!

    SvaraRadera
  8. KFK - Sus 2-3 2a

    Sp - Azzuri 1-2 2a

    Tolkarna - samp 0-9 2a

    westermalm - Oranje 4-1 1a

    snipers - Makkabi 4-1 1a

    SvaraRadera
  9. Coach Simon Snipers17 april 2013 kl. 13:26

    KFK-SUS 2-2 Tips: X
    Svår match att läsa av. SUS-bemaningsproblem oroar och kommer göra att de tappar poäng.

    Storkyrkopojkarna-Azzurri: 3-2 Tips: 1
    Azzurri underskattar, Storkyrkopojkarna blir årets skräll-lag och kommer överraska många.

    Tolkarna-Sampierdarenese :1-5 Har tolkarna värvat nytt? Om så, kanske lika. Tror på Tips: 2

    Westermalm-Oranje: 1-5 Tips: 2 Oranjekross i första matchen. Westermalm i chock vilket betyder att de kommer ta revasch på lagen i resten av serien.

    Snipers-Makkabi: 2-1 Tips: 1 Premiärnerver. Kommer vara tätt. 2-1 till oss.

    SvaraRadera
  10. Haha, Der Bomber är inte sen att försöka profitera på tipset i SUSPOD. Men man får ju inte satsa på matcher man själv deltar i ju, tokfrans. Ni får gärna ta med en back Club-Mate till vårt möte dock, blir gott.

    SvaraRadera
  11. Kungsholms FK-SuS IF: 1-2, 2:a. Målsnål och tät match där SuS ändå tar en premiärvinst.

    Storkyrkopojkarna-AC Azzurri: 1-2, 2:a. Även här ganska målsnålt med seger för Azzurri.

    FC Tolkarna-FC Sampierdaranese: 0-7, 2:a. Bör vara klasskillnad här trots osäkerheten på vart Samp står.

    Westermalms IF FK-Oranje FK: 3-1, 1:a. Förväntad toppmatch där Westermalms drar längsta strået.

    Stockholm Snipers IF-IK Makkabi: 3-0, 1:a Vi kommer med nästan starkaste möjliga trupp av över 20 spelare tillgängliga för matchen. Premiärnerver kan störa, men tror på en säker seger som kan bli större om vi kommer in bra i matchen.

    SvaraRadera
  12. KFK-SUSP 3-1
    Motivation slår "klass"..

    SP-Azz 4-2
    2 medelgäng, azz brukar hålla jämn målskillnad, nått går snett i premiären dock.

    Tolkarna-Samp 0-5
    No comment..

    Western-Oranje 3-2
    2 topplag, western har innan sin utgång ur 6:an kommit 2:a och 4:a i 6:an..vad hände? har dom lärt sin läxa?! ses som småfavoriter till vidare.

    Snipers-Makkabi 4-1
    Snipers blandar sina resultat, dock tror jag dom har fått ordning på vissa viktiga detaljer i laget till i år.

    SvaraRadera
  13. tolkarna har haft en stark inomhus säsong slutade 3 av 10? men de är nog inte så dåliga som folk tror

    SvaraRadera
  14. KFK - SUS 0-2 (0-1)

    Äntligen är vi igång! Premiären blev dock inte riktigt vad vi hoppades på, då ett rätt så bra SUS tog en rättvis, men inte på något sätt överlägsen, seger.

    Vi inleder bra och vaskar fram lite halvchanser första 5-10 minuterna, men efter ungefär 10 börjar SUS ta tag i spelet. De håller i bollen bättre, vinner båda första- och andrabollar och är helt enkelt lite hetare än oss.
    De skapar inte överdrivet med chanser, de har ett långskott som dalar i ribban och lite "lägen till lägen" osv.
    De gör dock 1-0 (efter hörna?) där en spelare får på en bra träff som överlistar Jocke i mål.

    1-0 i paus, ett resultat som inte känns omöjligt att vända på.

    Andra halvlekens början går vi över till att spela en del (dagens underdrift kanske?) långbollar, och skapar så en del farliga chanser, speciellt ett friläge då vi kommer 2 mot målvakten, men det blir nåt mellanting mellan skott och passning och läget försvinner. Synd!

    Istället får SUS efter ett tag en frispark i farligt läge. Skottet är inget vidare, men ena spelaren i muren som hoppar får bollen på sig så den ändrar riktning och sitter nere vid stolproten. "Fan!" var känslan.

    Resten av matchen så skapas det en del halvchanser (och en del helchanser) åt båda håll, där "helchanserna" främst gick till SUS ska erkännas.
    Vi gör dock en klart bättre andra än första halvlek.

    Med lite flyt hade vi kunnat greja poäng, men segern för SUS var aldrig riktigt hotad och den får ändå sägas vara rättvis.

    SvaraRadera
  15. Fan! Vad jag saknar alla er! Det händer inget här uppe i sexan, alla är "proffs" (för seriös alltså:). De skriver inget nånstans ibland nån matchrapport om man haft tur, några har inte websida alls:(

    /Sir Niko Kronis

    SvaraRadera
  16. Välkommen tillbaka nästa år, Niko! :-) Fast vi byter gärna med er, även om vi också skulle sakna de andra sköna lagen.

    Tack för referatet, Rickard! Jag gillar att det kommer på vår sida timmen efter match! Låter som att det var en bra match.

    SvaraRadera
  17. Såg sista halvtimman av Tolkarna-Samp som slutade 1-2.

    Första skottet på mål från Samp kom enligt de som var där just när jag kom efter 60 minuters spel. Tolkarna gjorde 1-0 strax därefter på ett skott utifrån. Samp kom mer och mer och kvitterade till 1-1 knappa 10 före slutet på ett långskott och gjorde 2-1 precis i sista minuten på ett långt inkast och röra framför mål.

    Tolkarna klart förbättrade och kan nog störa de andra bottentippade lagen.

    Samp imponerade inte direkt och är efter det jag såg inget topplag. Någonstans i mitten. Fast mycket kan ju hända och det var bara en liten glimt man fick se.

    SvaraRadera
  18. Tack Bomber men vi tänker kämpa för att stanna i sexan. Ni får byta gärna med Cassi :)(har ingen sida)hehe, så vi kan lära sexan hur funkar det "innan o efter matcherna".

    /Niko Kronis

    SvaraRadera
  19. Det är taget, Niko! Vi byter med Cassi. Även om vi inte tycker att de övriga lagen här förtjänar Cassi i serien. ;-)

    Intressant rapport också, Niklas!

    SvaraRadera