fredag 4 september 2015

Omgång 14, H7F!

Jag hann inte skriva detta före vår match i onsdags, men bättre sent än aldrig! ;-)

Så här gick det i den för oss så härliga 13:e omgången:

Gärdet-Snipers (4-2): Ovanligt nog kom det ingen rapport från Niklas Ek denna gång, men vi vet ju att Gärdet på Östermalm är rätt jobbiga, så förlusten var inte en chock, även om jag måste erkänna att den var väldigt oväntad. Lite skador hos Snipers, så det kan säkert förklara förlusten till viss del.

Bengal Tigers-Atletico Camelen (1-1): Ingen rapport från denna match, men jag trodde faktiskt stenhårt på Tigers-seger efter deras framfart efter sommaren. Men kul att se att Camelen vaknar till igen!

Cassi-Oranje (1-2): En riktigt rolig, schyst och tuff match mot ett Cassi som inte gav sig lättvindigt. Vi gjorde en jävligt bra laginsats och kunde rättvist (tycker iaf vi) vinna med uddamålet, efter två drömmål, det sista med 10 minuter kvar. En härlig och väldigt avgörande seger, med tanke på övriga resultat i omgången.

SPIK-Träsket (0-4): SPIK har det jobbigt i år, medan Träsket har lämnat just detta och nu verkligen är att betrakta som ett regelrätt mittenlag, farliga för alla lag i serien. Så en rätt väntad seger denna gång.

Borsten-Bondegatans Bajare (5-2): Omgångens skräll, i viss konkurrens med Gärdets vinst över Snipers. Men att Borsten skulle piska ett serieledarjagande Bondegatan med hela 5-2 trodde jag inte. Efter vår match mot Borsten visste jag att bajarna inte kunde känna sig säkra, men jag hoppades nog främst på kryss. Men vi tackar och tar emot och lyfter hatten för Borsten, som verkar göra en bättre höst än vår.

Detta innebär att med fem omgångar kvar är vi i ledningen med 12 poäng. Det börjar kännas bra ...

OMGÅNG 14: 

Oranje-SPIK (7-0): ... och den känslan avtog inte efter att ha expedierat SPIK med 7-0 i onsdagens drabbning. En duktig målis kunde inte stoppa allt, och resultatet speglar väl matchen rätt väl.

Snipers-Borsten: En mycket intressant match. Under större delen av året hade jag tippat Snipers utan att blinka, men jag tror nog att Borsten har en positiv känsla i laget och tar hem alla tre poängen mot ett Snipers som kanske inte har samma känsla. Borsten kan faktiskt gå om Snipers denna match (dock har Snipers en hängmatch också), det trodde man inte i våras ... Tips: 2

Bondegatans Bajare-Bengal Tigers: Bondegatan får återigen bekänna färg, nu mot svårspelade Tigers. Väldigt svårtippad match, och det mesta beror nog på om bajarna knyter näven efter förlusten mot Borsten eller om man tappar sugen lite. Jag tror efter lite övervägande på det förstnämnda och en skön uddamålsseger för bajarna på hemmaplan. Tips: 1

Camelen-Gärdet: Gärdet har verkligen blandat och gett i höst. Storförlust mot Bondegatan, men sen tvåmålsseger mot Snipers, bland annat. Det hela handlar säkert mycket om uppslutning och målvaktsfrågan. Så egentligen omöjligt att tippa ... :-) Men jag tror att Camelen tar minst en poäng i denna match. Luktar nog 1-1! Tips: X

Träsket-Cassi: Också en intressant match. Cassi är givetvis favoriter, men möjligtvis har luften gått ur lite efter förlusten mot oss och seriesegern är borta. Dock har man fortfarande stor chans att komma tvåa. Men Träsket kommer nog att bjuda riktigt bra motstånd. Jag tror nog ändå att Cassi tar hem det här med två mål, 3-1. Tips: 2

Ja, det börjar dra ihop sig nu. Framförallt BORDE det bli fajt om andraplatsen, och där är nu faktiskt fyra lag med i striden, i alla fall om Borsten kan slå Snipers ikväll. Lycka till!

/Der Bomber

5 kommentarer:

  1. Snabb kommentar om vår match mot Snipers. Rätt lik matchbild som i våras då Snipers är bättre i det ordnade spelet med sin skicklighet och snabbhet, medan Gärdet är bättre i i de rena kampmomenten(kändes som att vi nog hade +20cm och kg på mittfältet på de flesta spelare). Skillnaden mot i våras var att vi gjorde målen och kunde försvara och satsa på kontring. Lite grinigt i slutet men så blir det ofta när det är såpass jämnt, dock ingen ful match. Kanske var det rättvist att lagen delade på poängen över 2 möten.

    SvaraRadera
  2. Kul, tack för rapporten från Gärdet-Snipers! Låter ungefär som man kunde vänta sig. :-)
    Lycka till i avslutningen av serien, kanske kan bli övre halvan ändå!

    SvaraRadera
  3. Bättre sent än aldrig... Nu ligger en matchrapport uppe från BBFF - Bengal.
    Måste säga att de imponerade stort i första halvlek. Skulle bli förvånad om de inte plockar några till trepoängare i höst.
    Nästa gång ska jag försöka få in ett omgångstips! :-)
    mvh Tomas / BBFF

    SvaraRadera
  4. Här kommer mitt tips inför omgång 15:
    Cassi FF – Snipers 3-1
    BK Borsten – Camelen 4-0
    SPIK – BBFF 0-6
    Oranje – Träsket 3-0
    Gärdet – Bengal Tigers 1-3
    Lycka till!
    / Tomas, BBFF

    SvaraRadera
  5. Grymt, tack! Ska lägga upp tips (försent igen) för övriga matcher idag. :-)

    SvaraRadera