fredag 4 september 2015

Matchrapport: Oranje - BK Borsten 1-0 (1-0)!

Borsten har kanske varit seriens gåta i år. Ändå hela 12 poäng i sexan ifjol, men de har haft förvånansvärt svårt att inkassera poängen i år, trots en väldigt duktig målis. Dock skulle vi denna dag få se att de inte är så lätta att tas med ...

Vi började skapligt, utan att dominera, men Borsten visade rätt tidigt vad som skulle bli deras anfallsvapen denna match: Långa frisparkar in mot mål. Vi gav dem många frisparkar, delvis tack vare en rätt petig (men konsekvent och bra) domare, och det kändes lite småfarligt varje gång.

Därför var det en lättnad när Jannis, för dagen offensiv mittfältare, tog tag i bollen, sicksackade sig genom Borstens mittfält och slog ut den på kanten till Manne. På inlägget avslutade Adam, men målvakten räddade. Dock inte bättre än att Linus kunde slå in returen i öppet mål!

1-0 stod sig till halvtidsvilan, och det var inte heller med så mycket mersmak. Vi hade skapat en del chanser till, men det hade även Borsten och vid ett par tillfällen blev det riktigt farligt.

Skador och återbud hade gjort att vi hade lite spelare på ovana positioner, främst på mitten, och det hela blev inte bättre när Micke gick sönder tidigt i andra halvlek. Dessutom försvann Hille med 15-20 minuter kvar där ...

Andra halvlek såg ut på ungefär samma sätt som första. Överlag spelmässigt övertag för oss, men svårt att skapa bra chanser och/eller få in dem. Dock var vi VÄLDIGT bra på att träffa virket - fyra bollar i ribba och stolpe fick vi ihop denna dag. Framförallt minns vi Pippos nick som tog två gånger i ribban. Pippo fick även ett friläge och ett riktigt fint nickmål tveksamt (men inte nödvändigtvis felaktigt) bortdömda för offside.

Borsten fortsatte å sin sida att hota med farliga frisparkar in mot undertecknad i mål. Och eftersom jag var kortast på planen var det kanske inte så dumt ... Dock lyckades vi freda målet, även om det blev väldigt jobbigt sista 10-15 minuterna då vi under en period skickade bort bollen nästan i panik flera gånger, nåt som varit väldigt sällsynt i år.

Slutsignalen var väldigt skön denna gång, och även om vi faktiskt gjorde en rätt medioker insats kunde vi ta med oss alla tre poängen även denna gång - riktigt skönt!

Borsten ska dock ha en eloge för motståndet de gav. Detta var nog årets spelmässigt jämnaste match för oss, kanske ihop med vårmötet med Cassi.

Stjärnor denna gång:

*** Bud. Laget tyckte tydligen att jag skulle ha stjärnorna denna gång. Några kvalificerade räddningar blev det ändå, och inget misstag som jag minns. Skönt att hålla nollan i en sån match.

** Micke. Kunde inte fullfölja matchen, men såg stark ut så länge låren höll. Styrde mittfältet och stod upp på ett bra sätt. Fin vänsterfot som vanligt också.

* Dogge. Imponerade framförallt när han klev ner på den ovana backplatsen, och stängde ner Borstenspelarna, med duktiga nummer 10 i spetsen, på ett bra sätt.

Vi vill också nämna Linus, som gjorde ett hästjobb på mitten, och stoppade flera kontringar med sina löpningar.

Inga stora vinster hittills under säsongen, men tre poäng räcker långt!!