fredag 4 september 2015

Matchrapport: Gärdet - Oranje 1-3 (0-1)!

Gärdet är alltid svåra att tas med, och de älskar att slå oss. Tror vi i alla fall, det har ju hittills aldrig hänt. ;-)

Gärdet hade skrapat ihop nåt så ovanligt som 16 man denna match och match på obehagliga Östermalms IP är alltid jobbigt.

Hela första halvlek kändes vi ramstarka och stabila, men hade som vanligt svårt att få igång spelet på hårda Östermalm, där bollen envisas med att studsa upp hela tiden. Men att vara ramstark räcker inte för att vinna, utan man måste också göra mål. Därför var det VÄLDIGT skönt när Pippo kunde nicka (axla?) in en läcker frispark från Micke precis före halvtidsvilan.

I andra såg spelet ut ungefär på samma sätt, men med ännu mer dominans från vår sida. Gärdet kom inte ens över halva med bollen under kontroll, och matchens roligaste sekvens var när Martin i mål körde uppvärmningsövningar halvvägs in i halvleken, trots att det var typ 20 grader i luften. Han hade ju inte ens fått röra bollen ...

När vi sen gjorde 2-0 genom en hård frispark ribba in av Wisse kändes det hela avgjort, måste jag säga. Men Gärdet gav sig inte för det, utan utnyttjade fräckt nog den enda chans som vi bjöd på och dunkade in en reducering.

Så på nåt konstigt sätt var det ändå match igen. Men Kojak ogillar spänning, så han såg till att bara några minuter senare nicka in 3-1 på en Emil-hörna och då var Gärdet ett slaget lag.

Ingen höjdarmatch, men ändå en bra insats på en svår plan och mot ett rätt svårfjällat motstånd. Så här fördelades stjärnorna denna gång:

*** Kojak. Börjar nästan bli tröttsamt att skriva om Kojaks form - femte matchen i rad med tre stjärnor. Kojak var denna match som vi har blivit bortskämda med den senaste tiden - jävligt bra, helt enkelt. Gör dessutom det viktiga 3-1-målet.

** Wisse. Ännu en spelare i form. Utmanar, visar vilja och får smälla in en frispark också. Återigen en gedigen insats!

* Niels. Dansken har laddat batterierna under sommaren och ser grym ut i höst. Inget mål eller assist denna gång, men river, sliter, vinner boll, fördelar boll, och opererar över hela banan på ett imponerande sätt i den här matchen.