onsdag 14 oktober 2015

Matchrapport: Oranje FK - FC Järfälla 3-0 (3-0)!

En riktigt fin skalp av Oranje i kvällens Stockholm Cup-match!! För motståndet stod FC Järfälla, som kom tvåa i division 5 och troligen kommer att spela division 4 nästa år. 
Som alltid i Stockholm Cup fick vi bonusstraffar före matchen, en för varje division som skiljer. Alltså två denna gång.
Alexis började med att lura ner målvakten och lägga in bollen säkert. Därefter var det Rasmus tur, och inte heller han gav målisen nån chans utan han dunkade upp bollen i nättaket.
Så 2-0 från start och en riktigt skön början. Matchbilden var ungefär som förväntat, med mycket bollinnehav från FC Järfälla, men vi försvarade oss väldigt bra och de hade inte hunnit skapa nån vass målchans innan vi hade skapat ett par och framförallt innan Wisse, med lite hjälp av en motståndarfot, dundrade in 3-0. Resten av halvleken såg ut på ungefär samma sätt, och Järfälla kom till några bra chanser, men det kändes sällan superfarligt tack vare en ruskigt stabil backlinje, ett mittmittfält som rörde sig föredömligt och stängde ytor och vann dueller och ett anfallspar som stressade backar och aldrig gav dem tid med bollen. När vi fick bollen lyckades vi dessutom behålla lite kyla i många situationer och skickade lite längre bollar när vi var pressade.
3-0 i halvtid och en skön känsla. Bara att fortsätta på den inslagna vägen. Vilket vi gjorde. I andra hade vi lite mindre eget spel än i första, men Järfälla hade fortfarande svårt att komma till riktigt klara målchanser. Ett par fina målvaktsräddningar och några viktiga brytningar krävdes för att hålla nollan, men framförallt var det ett grymt imponerande kollektivt spel utan boll som var nyckeln idag.
Otroligt stark och övertygande seger, och detta var dessutom deras ordinarie A-lag. De saknade en enda ordinarie spelare idag. Så en stor eloge till hela laget!! Vi delar inte ut några stjärnor denna gång, utan det var laget som var den stora stjärnan ikväll! Dock vill jag ändå nämna David, som fick hoppa in som back när Martin Larsson lämnade återbud, och gjorde en fantastisk match i 90 minuter.
I nästa omgång väntar antingen Marieberg (div 5) eller Nackdala (div 6).
Hup Oranje!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar