lördag 29 augusti 2015

Matchrapport: Cassi - Oranje 1-2 (0-0)!

Dags för prestigemöte mot Cassi återigen. Men denna gång blev det ovanligt schyst och roligt!
Matchen började jämnt och tillknäppt med få farliga chanser åt nåt håll, men ganska högt tempo och hårda närkamper. Ju längre matchen led tog vi över spelmässigt och började även skapa lite farligare chanser, men det var fortfarande en relativt jämn matchbild. Martin i målet behövde inte göra några superräddningar (ännu ...), men var väldigt alert och greppsäker och agerade med stor pondus. Backlinjen var också väldigt fokuserade och avstyrde med hjälp av övriga laget det som hotade.
0-0 i halvtid och en taggad och bra insats, men själva spelet och offensiven lämnade kanske lite att önska ändå. Lite små korrigeringar inför andra och genast såg det lite bättre ut. Matchen var fortsatt jämn, med lite övervikt för oss, men Cassi sökte mycket frisparkar, som de ofta fick, och då kändes de hela tiden ganska farliga.
En bit in på andra kom en period på några minuter där "allting" hände. Först gjorde Martin den sjukaste räddningen i Oranjes historia, när han gjorde en riktig Buster-räddning nere vid stolpen på ett hårt skott från nära håll. Jag tror att ingen närvarande fortfarande har fattat att bollen inte gick in. Halvminuten senare gjorde Niels vad som måste betecknas som årets mål hittills, när han tog emot en boll på låret utanför straffområdet, med andra touchen la upp den för högerfoten och med tredje touchen dundrade in bollen i nätet, otagbart. Hela tiden utan att bollen nuddade marken. Fantastiskt!
Tyvärr replikerade Cassi minuterna efter, med en fin frispark och en lika fin och distinkt nick. Så då var det match igen ...
Tiden gick, vi behöll både fokus och lugn, men kunde inte få in bollen. Cassi hotade fortsatt, främst på frisparkslägen, men nätade inte heller. Men med ca 10 minuter kvar kom ett nytt drömmål från oss, när Kojak språngnickade in Emils fina hörna vid första stolpen. Stenhårt, otagbart och väldigt skönt!
Sista minuterna blev lite nervösa, men det blev aldrig superfarligt trots allt och vi kunde ta årets skönaste seger i en riktigt rolig och tuff match, med division 6-karaktär.
Applåd till laget för en härlig laginsats och nu är vi minst 12 poäng före både Cassi och Snipers, och minst 9 poäng före Bondegatan (Snipers och Bondegatan har hängmatcher kvar att spela).
Den här gången var det många som var värda stjärnor. Anfallarna lyckades inte sätta dit nån boll, men slet på bra och satte den extremt viktiga första pressen på ett bra sätt, på mitten var Niels och Kojak, med assistans av Steffen och sen av Alexis, monster och lirare på samma gång, yttrarna löpte oerhört mycket och tog hela tiden det viktiga defensiva jobbet och kom i andravågar för att slå inlägg, backarna var ruskigt stabila hela matchen och kunde lugna ner spelet när det behövdes och längst bak var Martin fånigt bra. Men tre stjärnor ska utdelas, och denna gång har vi valt så här:
*** Martin. Räddningen var den snyggaste i Oranjes historia, och spelet i övrigt var av väldigt hög klass. Greppsäker, stor pondus, bra snack och väldigt alert och rörlig.
** Niels. Niels var återigen ett vidunder på mitten. Omöjlig att forcera och nästan omöjlig att ta bollen av eller vinna nickdueller mot. Dessutom ett mål av allra högsta kvalitet!
* Kojak. Kojak var som alltid den här säsongen formidabel och gjorde livet surt för Cassi på mitten. Hög lägstanivå OCH hög högstanivå. Grym match igen!
Det är som sagt fler som ska berömmas, och framförallt ska LAGET berömmas. Vi saknade en del tongivande spelare, men ändå kan vi fortsätta segerraden - väldigt starkt!

Fem matcher kvar nu, och det börjar se bra ut. Men än är inget klart. Vi slappnar INTE av än! :-)
Hup Oranje!!

PS. Det blev extra trevligt när halva laget sen avrundade kvällen med en segeröl! DS.